Про ситуацію з ймовірним забрудненням земельної ділянки та річки поблизу с. Довжик (Житомирський район) - брифінг для ТК

Заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Малярчук на прохання регіональних телевізійних компаній (Суспільне, СК 1, C-TV) та ІВ «Перший Житомирський» дав брифінг щодо ситуації з ймовірним забрудненням земельної ділянки та річки поблизу с. Довжик (Житомирський район), яка набула широкого резонансу у ЗМІ та серед громадськості.

Заступник керівника Інспекції розповів про те, що наразі відділом інструментально-лабораторного контролю проводяться  дослідження відібраних  проб води в місцях потрапляння скиду у річку та вище і нижче місця скиду та проб ґрунту з земельної ділянки у місці розливу стічних вод на рельєф місцевості.

У разі підтвердження  факту забруднення річки та земельної ділянки матеріали будуть передані до правоохоронних органів для вжиття заходів реагування в межах компетенції.

Нагадаємо, 13 липня 2023 року на телефон «гарячої лінії» Інспекції надійшло повідомлення стосовно скиду невідомої рідини білого кольору в лісосмугу з подальшим потраплянням її у р. Довжик. Інформація про факт ймовірного порушення природоохоронного законодавства також з’явилася з місцевих ЗМІ.

Фахівці Інспекції оперативно зреагували на ситуацію.

Про дії екоінспекторів та правоохоронців у своєму сюжеті розповідають журналісти ТК «СК 1».

 Дбаємо про довкілля разом!

http://sk1.tv/news/101822.html?fbclid=IwAR2w_kyllOgg1tvckMnRPxNYCCC88m4jP-rO4ZcFHYM4ThUv4myO9ykZC1s



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці