На радіо обговорено питання щодо найбільших забруднювачів водних об'єктів

21 серпня за участі керівника відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Державної екологічної інспекції Поліського округу 
Володимира Лисюка  відбувся Всеукраїнський радіоміст на Українському радіо «Житомирська хвиля» де обговорювались питання щодо найбільших забруднювачів водних об’єктів. Радіоміст відбувся на трьох студіях, а саме: Київ,  Житомир та Дніпро.  

Основними питаннями при обговоренні було те, що Держводагентство оприлюднило рейтинг 100 найбільших підприємств – забруднювачів за 2018 рік. До переліку забруднювачів увійшли підприємства, які скидають в природні водні об’єкти стічні води без очистки або після очисних споруд і якість яких не відповідає встановленим у дозволах на спеціальне водокористування гранично допустимим скидам.

Працівником Інспекції було проінформовано що на території Житомирської області, до найбільших забруднювачів віднесено Коростишівське міське комунальне підприємство «Водоканал», яким протягом 2018 року  було відведено до річки Тетерів недостатньо очищених зворотних вод в кількості  481500м3.  За такі дії підприємству розраховано збитки та предявлено претензію на суму 203 тис. 231 грн. 

Також обговорено питання про постійні скиди до річок Хомора та Случ
ТОВ «Понінківська картонна – паперова фабрика - Україна». На адресу Інспекції протягом трьох років періодично надходять скарги  громадян щодо забруднення зазначених річок.  Інспекція в свою чергу неодноразово зверталась до судових органів, однак позитивного результату це не давало. Лише зараз, вдалось отримати позитивне судове рішення, тобто Суд застосував заходи реагування до ТОВ «ПКПФ-Україна» шляхом зупинення виробництва, пов’язаного зі скиданням зворотних вод із забруднюючими речовинами у водний об’єкт.

Державною екологічною інспекцією Поліського округу систематично здійснюються заходи по виявленню незаконних скидів до водних об’єктів. Зокрема, звертаємося до небайдужих громадян,   в разі виявлення незаконних скидів повідомляти на телефони «Гарячої лінії» 067-410-27-88 та
(0412) 46-49-54.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці