На Рівненщині Екоіспекцією виявлено факт незаконного видобутку піску та обраховано розмір збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами

Державною екологічною інспекцією Поліського округу 13.10.2023 проведено рейдовий захід на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Рокитнівської селищної ради (Рівненський район).

За результатами заходу між селами Остки та Сновидовачі Ракитнівської селищної ради на земельній ділянці державної власності встановлено факт незаконного видобутку невідомими особами корисної копалини місцевого значення (піску будівельного) на площі 275 куб. м, що є порушенням ст. 4,16,19,24,56 Кодексу України «Про надра» ст. 12, 38 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».




Правопорушники своїми діями, внаслідок самовільного користування надрами, заподіяли державі шкоду на суму 619 тис. 080 грн.   

Оскільки в діях осіб, які вчинили вищевказане порушення природоохоронного законодавства, вбачаються ознаки кримінального правопорушення, матеріали, складені за результатами проведення рейдового заходу, направлені до Відділення поліції № 2 Сарненського районного відділу поліції ГУ НП в Рівненській області для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 240 Кримінального кодексу України для встановлення винних осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці