За незаконну рубку дерев різних порід Інспекцією Поліського округу пред’явлено претензію селищній раді на загальну суму майже 3 млн. грн.

Фахівцями Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено обстеження лісових насаджень, не наданих в користування, на землях запасу лісогосподарського призначення на території Рокитнівської селищної ради Рівненської області.

 

В ході проведених обстежень виявлено незаконну рубку дерев різних порід на території Сарненського району:

ü 912 штук за межами населеного пункту с. Рокитне;

ü 65 штук пнів незаконно зрубаних дерев на землях запасу лісогосподарського призначення за межами населеного пункту с. Осницьк. 

         

Розмір обрахованої Інспекцією шкоди, заподіяної незаконною рубкою дерев, становить 2 млн. 911 тис. 939 грн.  

 

Особи зловмисників не встановлені. Частиною 2 статті 107 Лісового кодексу України передбачено, що шкода, заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс.

 

Враховуючи це, ДЕІ Поліського округу спрямувала матеріали перевірки до ГУНП в Рівненській області для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Рокитнівській селищній раді пред’явлено претензію на суму 2 млн 911 тис. 939 грн для її добровільного відшкодування. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці