Начальник Інспекції Євгеній Медведовський взяв участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з розроблення плану дій щодо оздоровлення та відновлення річки Рось



Засідання відбулось 14 листопада 2023 року під головуванням першого заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександра Краснолуцького за участю заступника начальника Житомирської ОВА Віктора Градівського, начальника Управління екології та природних ресурсів Житомирської ОВА Олександра Кондратюка.







У ході засідання його учасники сфокусували увагу на напрацюванні плану дій щодо розв'язання проблем басейну річки Рось, серед яких надмірне зарегулювання стоку, забруднення стічними водами, розораність берегів та інші багаторічні проблеми, які призвели до тієї ситуації з забрудненням водного басейну, яку сьогодні бачать мешканці зокрема й Житомирської області.



Євгеній Медведовський доповів про результати виконання Інспекцією заходів щодо оздоровлення та відновлення річки Рось, які впроваджує Міндовкілля на території усього басейну річки Рось на виконання відповідних доручень від Президента Володимира Зеленського та Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Йдеться про посилення Держекоінспекцією державного нагляду за додержанням вимог законодавства щодо дотримання режимів роботи гідротехнічних споруд, охорони, збалансованого використання та відтворення водних ресурсів у басейні р. Рось, у рамках якого було проведено обстеження басейну річки Рось на території Житомирської області.

Євгеній Медведовський надав пропозиції Інспекції щодо покращення гідрологічного режиму приток річки та повідомив про факти виявлених правопорушень і вжиті заходи реагування.




Довідково: Нагадаємо, що розміщена 18 грудня 2022 року на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України електронна петиція «Про розробку та здійснення проєкту щодо порятунку річки Рось з подальшим використанням його для відновлення водності всіх рік України та їх приток – малих річок» набрала 26236 голосів та була передана на розгляд Уряду для опрацювання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці