З комунального підприємства на Рівненщині стягнуто майже 66 тис грн шкоди, нанесеної довкіллю через забруднення атмосферного повітря

У березні 2021 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу  було проведено планову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища у діяльності КП "Сарнитеплосервіс" Сарненської міської ради.

 

За результатом проведеного заходу зафіксовано, що в період з 21.03.2019 по 03.06.2019 стаціонарними джерелами вказаного підприємства здійснювалися викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря за відсутності відповідних на те дозволів.

 

На підставі Акту перевірки та відомостей, наданих КП "Сарнитеплосервіс" про характеристику забруднюючих речовин та години роботи джерел викидів, Держекоінспекцією Поліського округу здійснено розрахунок розмірів збитків на загальну суму 65 тис. 716 грн.

 

Відповідно до законодавства, шкода, завдана навколишньому природному середовищу за забруднення атмосферного повітря (викиди без дозволу), повинна бути відшкодована у відповідні терміни і в повному обсязі.

Проте у відповідні строки  підприємство не сплатило суму завданої довкіллю шкоди.

 

Тому, відповідно до статті 23 Закону України «Про прокуратуру», Інспекція звернулась до Рівненської обласної прокуратури щодо вжиття заходів представницького характеру.

 

З метою стягнення збитків, завданих державі, першим заступником керівника Рівненської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції Поліського округу подано позов до Господарського суду Рівненської області про стягнення з КП "Сарнитеплосервіс" вказаної суми збитків.

 

За результатами розгляду справи Господарським судом Рівненської області винесено Рішення щодо задоволення позову в повному обсязі.

 

Судовий наказ скеровано на виконання до Відділу Державної виконавчої служби у Сарненському районі Рівненської області  Західного міжрегіонального  управління Міністерства юстиції.

 

У зв’язку з повним фактичним виконанням, а саме щодо стягнення з КП "Сарнитеплосервіс" Сарненської міської ради збитків, завданих державі у розмірі 65 тис. 716 грн., державним виконавцем ВДВС винесено Постанову про закінчення виконавчого провадження.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці