Інспекція долучається до напрацювання комплексу заходів для покращення стану річки Случ

Заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Інспекції Валентин Люлевич взяв участь у засідання робочої групи з напрацювання заходів для покращення стану річки Случ.

Це перше засідання групи, створеної розпорядження міського голови Звягеля за результатами проведеної у жовтні науково-практичної конференції «Малі річки: кліматичні та екологічні виклики».

Актуальність теми пов’язана з необхідністю напрацювання дієвих заходів та наукового підходу задля порятунку річки Случ, яка поступово втрачає водозабезпечуючі, рекреаційно-оздоровчі та кліматоутворюючі якості. Случ стрімко міліє – без головного джерела водозабезпечення ризикують залишилися тисячі місцевих жителів.

До обговорення питань, винесених на засідання, долучилися представники Житомирського рибоохоронного патруля, науковці Інституту гідробіології НАН України, Інституту водних проблем і меліорації НААН України, Харківського національного університету міського господарства імені О.М.Бекетова, фахівці Басейнового управління  водних ресурсів річки Прип`ять.

Група продовжить свою роботу з урахування пропозицій і побажань, висловлених учасниками зустрічі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці