Екологи систематично проводять обстеження річок


4 вересня  поточного року  державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено  обстеження акваторії річки Устя, яка на Рівненщині,  щодо виявлення та попередження можливих фактів її забруднення.  Дані обстеження відбуваються систематично,  рейдовою групою обстежено ділянку від витоку річки Усті в районі Здовбиці, потічки та канали в  її басейні.  При обстеженні спостерігалось  замулення дна річки та водоростей стало набагато більше ніж при попередньому обстеженні.  



Також під час рейду виявлено   самовільний  забір  річкової води насосним обладнанням на території вже Рівненського району, складування гною в значних кількостях в  прибережній захисній смузі річки  в  районі м. Здолбунів та інші факти порушення природоохоронного законодавства.

Основною проблемою забруднення річки є  низька екологічна культура та відчуття патріотизму до рідного краю жителів населених пунктів, які  своїми ж руками нищать прекрасні куточки, викидаючи  сміття у річку  та створюючи смітники в прибережній смузі.

На даний час Інспекцією вживаються заходи щодо встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності в  межах чинного законодавства.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці