Овруцький профліцей відшкодував понад 30 тис. грн. за незаконну порубку дерев в парку-пам’ятці садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно»

Державною екологічною інспекцією Поліського округу у період з 22.03.2021 по 26.03.2021 року проведено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання Овруцьким професійним ліцеєм вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

За результатами проведеної перевірки встановлено незаконну порубку дерев породи вільха, граб, осика на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно».

Такими діями порушено вимоги Закону України «Про природно-заповідний фонд», Режиму охорони і збереження парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Юліно».

За вказаним фактом стосовно директора Овруцького професійного ліцею складено протокол про адміністративне правопорушення та винесено припис щодо усунення порушень природоохоронного законодавства, виявлених під час перевірки.

Інспекцією шляхом досудового порядку врегулювання цивільно-правового спору, у відповідності до ст. 222 ГПК України, на адресу Овруцького професійного ліцею в квітні 2021року направлено претензію, в якій запропоновано в місячний термін добровільно відшкодувати 35 тис. 149 грн. шкоди, заподіяної природо заповідному фонду незаконною порубкою дерев.

Оскільки в травні та червні 2021 року Овруцьким професійним ліцеєм добровільно було сплачено лише третину від запропонованої суми, Інспекція змушена була подати позов до Господарського суду Житомирської області для відшкодування її в повному обсязі.

Наразі Овруцький профліцей, не чекаючи примусового стягнення, добровільно відшкодував завдану шкоду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці