Участь начальника Екоінспекції Євгенія Медведовського у семінарі «План дій IMPEL ЄС проти торгівлі дикими тваринами»

На запрошення Секретаріату Мережі Європейського Союзу з імплементації та правозастосування екологічного права (IMPEL) начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський взяв участь у семінарі, який 8-9 грудня 2023 року проходив у німецькому місті Хамм, на ярмарку рептилій Terraristika.









Захід мав на меті обговорення питання щодо впровадження передових практик для боротьби з незаконним обігом диких тварин як на території ЄС, так і на території України, як кандидата в члени ЄС, та створення довідкового посібника для основної групи виконавчих органів держав-членів ЄС та країн-кандидатів на вступ до ЄС, що дозволить їм успішно вирішувати цю проблему.

Зокрема, через розробку веб-додатків, проведення спільних перевірок, надання огляду підходів у різних європейських країнах, сприянню співпраці між суб’єктами з ланцюга комплаєнсу,  зокрема, щодо визначення послідовних рішень для проблем імплементації, сприянню впровадженню та інтерпретації наявних інструментів, обмін рішеннями щодо проблем імплементації та виявлення прогалин у впровадженні.

Учасниками семінару, окрім України, були представники Португалії, Чешської республіки, Сербії, Мальти, Косово, Нідерландів, Латвії, Бельгії.

Важливим напрямком роботи стало питання налагодження співпраці з державними органами країн Європейського Союзу, які здійснюють державний нагляд (контроль) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів та залучення  IMPEL  до процесу імплементації норм і стандартів ЄС в діяльності Держекоінспекції, сприяння зі сторони IMPEL та інших міжнародних організацій у підтримці охорони навколишнього середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.

Довідково: Мережа Європейського Союзу з імплементації та правозастосування екологічного права (IMPEL) - це міжнародна неприбуткова асоціація природоохоронних органів країн-членів Європейського Союзу, країн, що вступають до ЄС, країн ЄЕП та ЄАВТ, а також потенційних кандидатів на вступ до Європейського Співтовариства.

Місія IMPEL  полягає у забезпеченні ефективної імплементації та правозастосування європейського екологічного права шляхом сприяння професійній співпраці, обміну інформацією та найкращими практиками між природоохоронними органами.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці