Коментар щодо забруднення атмосферного повітря в смт.Клевань.

Нещодавно на Рівненській місцевій державній радіостанції: “UA: Українське радіо Рівне” відбулося обговорення питання забруднення атмосферного повітря в смт.Клевань Рівненської області.

Участь в даній темі брала заступниця начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Державної екологічної інспекції у Рівненській області Ірина Стасюк.

Основним питанням обговорення були чисельні скарги грамадян та нещодавний мітитнг під підприємством “Колор — С.І.М.”, що знаходиться в смт.Клевань Рівненського району.

Як зазначалось в коментарі до Держекоінспекції Поліського округу надходили скарги громадян, щодо негативного впливу даного підприємства на здоров'я людей, а саме неприємний запах, погане самопочуття, запаморочення, рвота та головні болі. Інспекція в межах визначених повноважень нажаль не здійснює інструментально - лабораторного контролю в житловій та санітарно захисних зонах лише безпосередньо контролює стаціонарні джерела викидів.

Для проведення санітарно-хімічних досліджень атмосферного повітря на наявність хімічних речовин в неселених пунктах необхідно звертатись до Держпродспоживслужби та Рівненського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Укаїни.

Наразі інспекторами Поліського округу надіслані відповідні матеріали до Держаної екологічної інспекції України на погодження проведення (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) даного підприємства.

Разом з тим, статтею 27 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» передбачено, що контроль у галузі охорони атмосферного повітря здійснюється місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, посадовими особами цих органів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці