На Поліссі триває щорічна природоохоронна операція «Новорічна ялинка»

З метою недопущення незаконної заготівлі та реалізації дерев хвойних порід в передноворічні та різдвяні свята  на Поліссі створено спільні рейдові групи за участі державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, державної лісової охорони та представників правоохоронних органів.

Всього з початку  природоохоронної операції на Житомирщині до  адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 26 осіб, на порушників складено 26 протоколів  - 12  за порушення порядку заготівлі ялинок та 14  щодо  самовільних рубок новорічних дерев.

Сума накладених штрафів  - понад 4 тис. грн. Розраховано збитки довкіллю на суму понад 10 тис. грн.


На Рівненщині за порушення вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 18 осіб, на порушників складено 21 протокол - 1  за порушення порядку заготівлі ялинок,  17  щодо самовільних рубок новорічних дерев. 3 протоколи за порушення порядку збуту дерев хвойних порід направлено до суду. Сума накладених штрафів - понад 6 тис. грн. Розраховано збитки довкіллю на суму більше 7 тис. грн.

Державна екологічна інспекція Поліського округу наголошує: збереження новорічних традицій не повинно шкодити навколишньому природному середовищу. Спроба обійти закон може вилитись у додаткові фінансові втрати та зіпсований передноворічний настрій.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці