Участь представників Екоінспекції у засіданні басейнових рад річок Прип’ять та середнього Дніпра

17 січня 2024 року відбулися онлайн-засідання басейнових рад річок Прип’ять та середнього Дніпра, у яких взяли участь заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Малярчук та заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) водних ресурсів Валентин Люлевич.

Щодо річки Прип’ять було розглянуто питання  планування роботи басейнової ради на 2024 рік та про стан підготовки водогосподарських систем та гідротехнічних споруд для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру при пропуску повені та паводків в басейні річки Прип’ять у 2024 році. Також розглянуто пропозиції до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік в басейні річки Прип’ять.

Також цього дня відбулося планування роботи басейнового управління середнього Дніпра та розглянуто пропозиції до Плану заходів із захисту від шкідливої дії вод на 2024 рік у суббасейні середнього Дніпра.

Довідково:

Басейнові ради річок Прип’ять та середнього Дніпра створені Держводагентством та є консультативно-дорадчими органами у межах суббасейну зазначених річок. Рада річки Прип’ять діє на території Житомирської, Волинської, Рівненської, Хмельницької, Тернопільської, Київської та Львівської областей; середнього Дніпра - на території м. Києва, Київської, Чернігівської, Житомирської, Черкаської, Полтавської, Сумської, Кіровоградської, Вінницької, Харківської  та Дніпропетровської областей.

Одним із  завдань рад є вироблення пропозицій та забезпечення узгодження інтересів підприємств, установ та організацій у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у межах суббасейнів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці