Понад 2 млн шкоди довкіллю за незаконні порубки - фігурантам справи оголошено підозру

Екоінспекцією Поліського округу спільно з ДСР НПУ та Житомирською обласною прокуратурою у липні минулого року виявлено факт порушення природоохоронного законодавства - незаконної порубки дерев, яке вчинили майстр лісу та його спільники в лісництві одного зі старостинських округів Баранівської територіальної громади.

Розмір обрахованої Інспекцією шкоди, спричиненої навколишньому середовищу діями фігурантів, склав понад 2 мільйони гривень.

«18 січня слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Житомирській області повідомили про підозру трьом учасникам організованої групи у незаконній порубці дерев у лісах, зберігання незаконно зрубаних дерев, вчинені повторно, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

 

Окрім того, лісовому майстру, організатору групи, інкримінують зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Під час досудового розслідування фігуранти перебувають під домашнім арештом.

 

За вчинене трьом фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 5 до 7 років», - повідомили в ГУ НП області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці