Розширена нарада Екоінспекції України у Хмельницькому: обговорили актуальні питання діяльності в умовах воєнного стану

Начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський взяв участь у розширеній нараді Державної екологічної інспекції України, яка відбулася 24 січня 2024 року у м. Хмельницький за участю Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслана Стрільця.

Участь у нараді також взяли голова Комітету Верховної ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко, заступниця Голови Комітету Олена Криворучкіна, т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович, народні депутати України, керівництво Хмельницької обласної військової адміністрації, обласної ради та Хмельницької міської ради, представники територіальних підрозділів Держекоінспекції.







Під час наради перший заступник голови Держекоінспекції Дмитро Заруба проінформував про результати роботи Державної екологічної інспекції, її територіальних та міжрегіональнх територіальних органів у 2023 році. Обговорили результати діяльності інспекції, зокрема в умовах воєнного стану.

Учасники наради акцентували увагу на роботі Держекоінспекції, її територіальних та міжрегіональних територіальних органів з вебресурсом «ЕкоЗагроза», обговорили питання взаємодія Держекоінспекції, її територіальних та міжрегіональних територіальних органів з правоохоронними органами під час розслідування кримінальних правопорушень проти довкілля.



Обговорили питання удосконалення мережі інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції. Зокрема, було оприлюднено інформацію щодо перспективи відкриття нової сучасної лабораторії у структурі Державної екологічної інспекції Поліського округу. 

Євгеній Медведовський висловив подяку колегам з усіх регіонів держави, парламентаріям за ефективну співпрацю, за напрацювання, які обов’язково матимуть практичні наслідки у діяльності щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення та охорони природних ресурсів в умовах воєнного стану.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці