Перевірки за фактами звернень громадян на вебресурс ЕкоЗагроза тривають

З початку функціонування вебресурсу ЕкоЗагроза лише жителями Рівненської області зареєстровано 13 звернень про факти порушення природоохоронного законодавства.

Нещодавно, 26 січня 2024 року, державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснено черговий виїзд та відібрано проби ґрунтів за одним із таких звернень.

Зокрема, на ресурс ЕкоЗагроза звернувся житель села Боремель Рівненської області, який скаржиться на систематичний злив невідомими особами нечистот на  місцеві земельні ділянки.

Наразі тривають лабораторні дослідження проб ґрунтів, після отримання їх результатів та у разі перевищення нормативів гранично допустимих концентрацій (ГДК) будуть вживатись відповідні заходи реагування.

Довідково: Офіційний вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля ЕкоЗагроза дозволяє в реальному часі отримувати достовірну інформацію про стан довкілля, перевірити якість повітря та рівень радіаційного забруднення та забезпечує подання електронних звернень щодо виявлених фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці