Ситуація щодо забруднення атмосферного повітря в селі Нова Любомирка Рівненської області.

11.09.2019 року відбулося виїздне засідання комісії з розгляду звернень жителів села Нова Любомирка в якому взяла участь працівниця відділу державного екологічного нагляду (контролю) атмосферного повітря Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Жителі села Нова Любомирка скаржаться на забруднення атмосферного повітря, пов'язаного з діяльністю ТОВ “Любомирське вапняно-силікатне підприємство”, асфальтних заводів, підприємства з виробництва деревного вугілля та інших розташованих поблизу населеного пункту, які отруюють повітря та негативно впливають на навколишнє середовище, в якому вони мешкають.


Як стало відомо в п’яницю, шостого вересня, працівники лабораторного центру Дежпродспоживслужби в Рівненській області провели дослідження. У пробах повітря згідно досліджень центру було виявлено перевищення концентрацій лише формальдегіду в 1,6 і 1,2 рази.

Наразі Державною екологічною інспекцією Поліського округу надіслані відповідні матеріали до Держаної екологічної інспекції України для отримання погодження проведення (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) стосовно ТОВ “Любомирське вапняно-силікатне підприємство”

Після отримання погодження буде проведенно позапланову перевірку даного підприємства, дотримання ним вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці