Прямий ефір телеканалу Рівне 1

16.09.2019 року в прямому ефірі телеканалу Рівне 1 в програмі "Без цензури" обговорювалася тема дня: “Викиди в атмосферне повітря: дозвіл та контроль”.

В обговоренні даного питання прийняв участь начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Рівненській області Державної екологічної інспекції Поліського округу Сергій Пашковський.

В телепрограмі обговорювалися події, що відбулися минулого тижня на Рівненщині, це екологічна ситуація в смт. Клевань де громадяни скаржаться на забруднення атмосферного повітря підприємством по виготовленню автофарби та ситуація в селі Нова Любомирка де жителі скаржаться на забруднення атмосферного повітря, пов'язаного з діяльністю ТОВ “Любомирське вапняно-силікатне підприємство”

Сергій Пашковський розповів що перевірка підприємства в смт.Клевань інспекцією Поліського округу проводилась на початку поточного року, це була планова перевірка в результаті якої було виявлено ряд порушень природоохоронного законодавства. За дані порушення винних осіб було притягнено до адмінвідповідальності за ст.78 ч.1, ст.79 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають накладення штрафних санкцій розміром від 5 до 8 неоподаткових мінімумів доходів громадян.

За наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря підприємству нараховані збитки в розмірі 8469,66 грн., які були добровільно сплачені.

Відповідно до абзацу п'ятого частини першої статті 6 Закону України “Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності” підставами для здійснення позапланових заходів є, зокрема, звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров'ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності). Позаплановий захід у такому разі здійснюється виключно за погодженням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері державного нагляду (контролю) або відповідного державного колегіального органу.

Відповідно до вищевказаного, Держінспекцією було надіслано копію звернення громадян до Державної екологічної інспекції України для розгляду та подальшого його подання до Міністерства екології та природних ресурсів України для отримання погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) стосовно згаданих суб'єктів господарювання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці