Інспекція закликає громадськість до спільних дій для виявлення та фіксування злочинів проти довкілля

31 січня 2024 року в Зорянській територіальній громаді на Рівненщині відбулась  зустріч працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу з головою Зорянської територіальної громади Михайлом Олійником та представниками громадськості, в центрі уваги якої було обговорення питання координації дій щодо забезпечення охорони довкілля та використання вебресурсу ЕкоЗагроза для повідомлення про випадки порушення природоохоронного законодавства.



Наступного дня працівники Інспекції провели ще дві робочі зустрічі  -  з Смизької ОТГ  Олександром Федоровим та головою Бабинської ОТГ Володимиром Бойком.



Керівники та представники були проінформовані про те, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Цифрової трансформації України впровадило офіційний ресурс – Екозагроза https://ecozagroza.gov.ua/,  завдяки якому кожен має можливість у реальному часі не лише отримати достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту, а й надіслати своє повідомлення про ситуацію, яка несе загрозу довкіллю, зокрема, й унаслідок військових дій, які веде країна-агресор на українській землі.

Наразі громадськість вже активно підключається до співпраці з ЕкоЗагрозою, а жителі Рівненської та Житомирської області фіксують найбільше повідомлення на вебресурс та додаток.

Інспекція закликає до спільних дій для виявлення та фіксування злочинів проти довкілля,  які чинить окупант. Ці дані необхідні для оперативного усунення наслідків порушень природоохоронного законодавства, а також будуть використані для стягнення з рф всіх завданих Україні збитків.

Поки наші військові боронять Україну і бережуть наші життя, ми маємо берегти все те, заради чого вони захищають нашу країну.

Інформаційні заходи по ЕкоЗагрозі тривають.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці