На Рівненщині припиняють діяльність незаконні АЗС


   Згідно виконання доручення Президента України та голови обласної державної адміністрації Рівненської області для виявлення та документування незаконної діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів, місць нелегального продажу палива був створений обласний Центр ліквідації нелегальної торгівлі нафтопродуктами, куди входять представники Рівненської ОДА та всі контролюючі і правоохоронні служби.


    Протягом 23-26 вересня 2019 року робочою групою в складі представників Державної екологічної інспекції Поліського округу, Головного управління Національної поліції в Рівненській області, Управління Держпраці в Рівненській області, Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області проведено обстеження: 32 об'єктів з нелегального продажу нафтопродуктів на території міста Рівне, було зафіксовано 3 факти реалізації дизельного пального. Проведено роз'яснювальну та профілактичну роботу з винними особами, щодо запобігання порушень вимог природоохоронного законодавства.


   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд», Державна екологічна інспекція України та її територіальні та міжрегіональні органи уповноважені здійснювати державний нагляд і контроль нехарчової продукції, а саме: автомобільні бензини, дизельне, суднове та котельне палива.



   Державна екологічна інспекція Поліського округу нагадує, що Відповідно до статті 7 Закону України “Про загальну безпечність нехарчової продукції” споживачі (користувачі) мають право звертатися до органів державного ринкового нагляду за захистом порушеного права на безпечність продукції.


    У випадках наявної інформації , щодо продукції яка становить ризики для споживачів (користувачів), несумісні із загальною вимогою щодо безпечності продукції, просимо громадян звертатися за телефонами «Гарячої лінії» Держекоінспекції Поліського округу за номерами: (0412) 46-49-54, 067-410-27-88 або за адресою: м. Житомир, вул. Леха Качинського 12а. Звернення громадян повинні бути оформлені відповідно до статті 5 Закону України „Про звернення громадян”.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці