Участь представників Інспекції у засіданні епізоотичної комісії у Рівному

 Начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Олег Семенюк взяв участь у засіданні епізоотичної  комісії, яку провів начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль за участі лісівників, представників Держпродспоживслужби, поліції, ДСНС та профільних департаментів ОДА.

На розгляд учасників зібрання було винесено питання про заходи щодо недопущення поширення інфекційних захворювань тварин на сказ та грип птиці.

Як повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в області, в регіоні на 30% зросла кількість випадків інфекційних захворювань тварин на сказ. Торік було оголошено 48 неблагополучних пунктів. Загалом напружена ситуація зі сказом в усій Україні. 

Аби уникнути подальшого розповсюдження сказу, на Рівненщині продовжать започатковану пероральну вакцинацію диких тварин.  

Нагадаємо, проблема збільшення популяції хижих тварин, зокрема, вовків, червоної лисиці через заборону полювання у зв’язку з повномасштабною російською військовою агресією сьогодні набуває особливої гостроти як на Рівненщині, так і на Житомирщині.

Окрім загроз, які спричиняє ця ситуація приватним домогосподарствам, на територію яких заходять хижаки, знищуючи домашніх тварин та несучи загрозу життю та здоров’ю людей,  погіршується епізоотична  ситуація через поширення небезпечного інфекційного захворювання – сказу.

Серед тварин найбільш небезпечні переносники сказу червоні лисиці.  

Наразі вже напрацьовано алгоритм дій щодо регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин.

   

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці