Коментар на телеканалі “UA:Рівне”


     Нещодавно, на телеканалі “UA:Рівне” обговорювали питання: “Чи правомірним є сортування вторинної сировини у житловому секторі”. Дане питання підняли мешканці Рівного з вулиці Григорія Сковороди, які обурені діяльністю складу, що займається сортуванням і тимчасовим зберіганням вторинної сировини. Близьке сусідство з даним складом негативно впливає на здоров'я громадян.

    В обговоренні даного питання взяла участь Оксана Хаванська — заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) за поводженням з відходами та небезпечними хімічними речовинами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Рівненській області Державної екологічної інспекції Поліського округу, старший державний інспектор зазначила, що подібна скарга від мешканців вулиці Григорія Сковороди до Інспекції надходила ще в 2017 році. Жителі вулиці скаржилися на неприємний запах, шум, негативний вплив на здоров'я та життя мешканців зумовлене діяльністю товариства з обмеженою відповідальністю “Варіант- Рівне”. По даній скарзі Інспекцією була проведена позапланова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства даного підприємства, була винесена постанова про накладення штрафу.

    На даний час, на адресу Інспекції подібні скарги не надходили, тому інформуємо громадськість, щоб відбулася позапланова перевірка даного підприємства, потрібно звертатися за телефоном “Гарячої лінії” Державної екологічної інспекції Поліського округу за номером: (0412) 46-49-54, або за адресою: м. Житомир, вул. Леха Качинського 12а. Звернення громадян повинні бути оформлені відповідно до статті 5 Закону України “Про звернення громадян”.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці