Фахівці Інспекції презентували викладачам та студентам Поліського національного університету вебресурс «ЕкоЗагроза»

13 лютого 2024 року представники Державної екологічної інспекції Поліського округу завітали до  Поліського національного університету, де зустрілися з викладачами та студентами, які навчаються на факультеті лісового господарства та екології.



Основною темою зустрічі стала презентація вебресурсу «ЕкоЗагроза». Їі провела головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Анна Соловйова, розповіла про переваги ресурсу та детальний опис алгоритму дії для громадян, які мають бажання в режимі реального часу повідомити про факт заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу.



Учасників зустрічі також цікавило багато інших аспектів діяльності Інспекції.

Так, заступник начальника відділу державного екологічного нагляду поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Олександр Якимчик розповів про роботу зі звернення громадян, їх тематику, проблеми, які найчастіше турбують небайдужих до питань збереження довкілля людей, процедуру розгляду звернень.



Окрему увагу приділили проблемі охорони водних ресурсів, боротьбі з несанкціонованими звалищами ТПВ.

Представники Інспекції закликали викладачів та здобувачів освіти навчального закладу, який, зокрема, готує фахівців для галузі охорони довкілля, і серед випускників якого чимало працівників Інспекції, активніше сприяти залученню громадськості, молоді, до боротьби з порушниками природоохоронного законодавства, які, попри воєнний стан в країні, продовжують вчиняти злочини проти довкілля.

Сьогодні є чимало можливостей повідомити про такі випадки Інспекцію:

Ø на телефони «гарячої лінії»:

 068-717-03-34; +38 (0412) 46-49-54 (Житомирська область);

  098-429-86-90; (0362) 62-00-33 (Рівненська область);

Ø електронним листом: e-mail:polissya@dei.gov.ua;

Ø під час особистого візиту до Інспекції : 10014, м. Житомир, вул. Леха Качинського,12а; 33028, м.Рівне, вул. 16 Липня 38;

Ø або шляхом звернення через інформаційний вебресурс «ЕкоЗагроза»:

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

GooglePlay – завантажити додаток:https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

AppStore – завантажити додаток:https://apple.co/3P7pyJ8

Декан факультету лісового господарства та екології, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Анатолій Вишневський подякував начальнику Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгенію Медведовському за організацію зустрічі, доповідачам – за змістовну інформацію та висловив зацікавленість у продовженні спілкування на актуальні теми збереження довкілля та співпраці між Університетом і Інспекцією.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці