Місцевий житель має сплатити майже 17 тис грн заподіяної довкіллю шкоди через здійснену порубку дерев

У березні 2023 року на території Станишівської територіальної громади Житомирського району державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було зафіксовано факт незаконної порубки дерев.

На особу, яка вчинила правопорушення, жителя с. Слобода-Селець, було складено протокол про адміністративне правопорушення, відповідно до змісту якого вбачається, що він 07.03.2023 року на території Станишівської ОТГ знищив 3 дерева, чим порушив ст.10 Закону України "Про рослинний світ" .

Внаслідок скоєного правопорушення державним інтересам, зокрема її навколишньому природному середовищу, була завдана шкода, сума якої, за розрахунками Інспекції, склала  16 963,67 грн.

Оскільки у добровільному порядку нанесені збитки не були відшкодовані у зазначені терміни, Інспекція звернулася до суду з позовом, в якому просила стягнути з відповідача на  користь держави суму завданих збитків внаслідок незаконного знищення дерев.

Позовну заяву Державної екологічної інспекції Поліського округу до порушника природоохоронного законодавства про відшкодування шкоди суд задовольнив.

7 лютого 2024 року Житомирським районним судом прийнято рішення стягнути з відповідача  на користь держави в особі Станишівської сільської ради Житомирського району Житомирської області суму завданих збитків внаслідок порубки дерев у розмірі 16 963,67 грн.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці