Під час зустрічі з представниками ТГ Коростенщини фахівці Інспекції презентували «ЕкоЗагрозу» та надавали роз’яснення щодо нововведень природоохоронного законодавства

14 лютого 2024 року заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції Поліського округу Олександр Якимчик, головний спеціаліст відділу Анна Соловйова провели нараду з головами та представниками територіальних громад Коростенського району, яка відбулась під головуванням начальника Коростенської РВА Олега Рябого та за участі його заступника Володимира Сивка, керівників профільних структурних підрозділів.





Під час наради фахівці Інспекції розповіли  про роботу інформаційного веб-ресурсу ЕкоЗагроза та детально зупинилися на висвітленні алгоритму завантаження додатку та покрокової інструкції щодо подання інформації про факти порушення природоохоронного законодавства.

Так, учасникам заходу було запропоновано переглянути відеопрезентацію інформаційного вебресурсу. Вони отримали інформаційні буклети з роз’ясненнями щодо діяльності вебресурсу, які вони зможуть презентувати у громадах. 

Окрім презентації  інформаційного вебресурсу ЕкоЗагроза, у рамках наради відбулося активне обговорення і низки інших актуальних проблем. 

Так, багато питань у представників органів місцевого самоврядування було   щодо  змін природоохоронного законодавства, зокрема у питанні поводження з відходами. Зокрема, було акцентовано на основних функціях органів місцевого самоврядування у цій сфері та питанні приведення у відповідність системи управління відходами у територіальних громадах у розрізі Закону України «Про управління відходами» № 2320-ІХ від 20 червня 2022 року, який набув чинності з 9 липня 2023 року.

Представники громад мали можливість отримати консультації фахівців і щодо планових заходів контролю органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, зокрема щодо додержання вимог природоохоронного законодавства, які проводить Інспекція в області.

На завершення керівники Коростенської РВА подякували за цікаву і корисну зустріч та закликали представників територіальних громад до активнішої співпраці у питанні збереження довкілля та боротьби з порушниками природоохоронного законодавства.


Довідково:

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

GooglePlay – завантажити додаток:https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

AppStore – завантажити додаток:https://apple.co/3P7pyJ8

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці