Інспекція вимагає від Житомирської міськради виконання делегованих повноважень щодо забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів

Реагуючи на звернення, яке надійшло на вебрусурс «ЕкоЗагроза»,  державні інспектори  з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу разом з заявником та представниками Житомирської міськради 15 лютого 2024 року здійснили виїзд на місце ймовірного правопорушення – провулок Річковий (Житомир) та підтвердили описаний у зверненні факт встановлення металевої огорожі, яка унеможливлює доступ до річки Тетерів, що є порушенням ст. 88 Водного кодексу України та  ст. 60 Земельного кодексу України.

Після опрацювання матеріалів Державна екологічна інспекція Поліського округу направила офіційне звернення до Житомирської міськради щодо дотримання вимог законодавства у частині виконання делегованих повноважень стосовно забезпечення вільного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування шляхом демонтажу наявної  огороджувальної конструкції.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці