Територіальні громади Звягельщини долучаються до «ЕкоЗагрози»

21 лютого 2024 року заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції Поліського округу Олександр Якимчик, головний спеціаліст відділу Анна Соловйова провели нараду з головами та представниками територіальних громад Звягельського району, яка відбулась під головуванням начальника Звягельської РВА Івана Туровського та за участі його заступника, керівників профільних структурних підрозділів.





Особлива увага була приділена функціонуванню вебресурсу «ЕкоЗагроза», завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші дані.

Учасників наради було ознайомлено із порядком фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації та вимог до оформлення електронного звернення через застосунок «ЕкоЗагроза».



Зокрема, особлива увага була приділена самому алгоритму завантаження додатку та покрокової інструкції щодо подання інформації про факти порушення природоохоронного законодавства, яка була подана у вигляді відеопрезентації інформаційного вебресурсу та інформаційних буклетів з роз’ясненнями щодо діяльності вебресурсу, які учасники наради зможуть презентувати у громадах.

Традиційно чимало питань до представників Інспекції у присутніх нараді було  щодо змін природоохоронного законодавства, зокрема у питанні поводження з відходами.

Державні інспектори акцентували на основних функціях органів місцевого самоврядування у цій сфері та питанні приведення у відповідність системи управління відходами у територіальних громадах у розрізі Закону України «Про управління відходами» № 2320-ІХ від 20 червня 2022 року, який набув чинності з 9 липня 2023 року.



Представники громад мали можливість поставити свої питання щодо порушених проблем та отримати консультації фахівців, зокрема, і щодо планових заходів контролю органів місцевого самоврядування в частині здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади, зокрема щодо додержання вимог природоохоронного законодавства, які проводить Інспекція в області.

Керівництво РВА та представники громад висловили подяку начальнику Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгенію Медведовському за ініціативи зустрічі, а виступаючим – за корисну і детальну інформацію.

 

Довідково:

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

AppStore – завантажити додаток: https://apple.co/3P7pyJ8

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці