На Рівненщині проводять обстеження на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства при випалюванні деревного вугілля


Державною екологічною інспекцією Поліського округу за участі представників Березнівської районної державної адміністрації, Березнівського відділення поліції Сарненського відділу поліції, Балашівської та Яцьковицької сільських рад проведено обстеження на території Березнівського району на предмет дотримання вимог природоохоронного законодавства при випалюванні деревного вугілля.


В ході проведення даного обстеження було встановлено, що на території Яцьковицької сільської ради Березнівського району в урочищі «Літній табір» виявлено установки по випалюванню деревного вугілля.

У суб'єктів господарювання, що встановили дані бочки в кількості 6 шт., документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки  відсутні. Дані дії призвели до самовільного зайняття та нецільового використання земельної ділянки. Зокрема, встановлено, що вищевказані суб’єкти господарювання знаходяться на спрощеній системі оподаткування та здійснюють діяльність без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел. На момент проведення обстеження, діяльність по випалюванню деревного вугілля не проводилась.


Разом з тим, Державною екологічною інспекцією Поліського округу на території Балашівської сільської ради Березнівського району, виявлено, три факти встановлення громадянами на земельних ділянках сільськогосподарського призначення площею 0,1 га, 0,2 га та 0,02 га установок для випалювання деревного вугілля. Документи, що підтверджують право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки відсутні. Дані дії призвели до самовільного зайняття та нецільового використання земельної ділянки, також встановлено, що дані громадяни здійснюють діяльність без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел. На момент проведення обстеження, діяльність по випалюванню деревного вугілля не проводилась, вищевказані громадяни були відсутні.


З метою повного та всебічного охоплення питань при здійсненні державного нагляду за дотриманням вимог природоохоронного законодавства в діяльності порушників на їхню адресу направлено листи, щодо прибуття до Державної екологічної інспекції Поліського округу з метою надання пояснень по факту випалювання деревного вугілля на території Балашівської сільської ради Березнівського району.



ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці