В умовах цифровізації та можливості використання сучасних технологій вебресурс «ЕкоЗагроза» значно спрощує комунікацію громадськості та Держекоінспекції – зустріч представників Екоінспенкції у ЖДУ імені Івана Франка

Руйнівні наслідки впливу війни на довкілля складно переоцінити – постраждала третина українських лісів, внаслідок бойових дій, ракетних ударів забруднюються землі, атмосфера. Мало не щодня приходять новини про чергову зруйновану пам’ятку природи, окупований національний парк чи знищення тварин.

До того ж, на жаль, і в умовах дії воєнного стану, екоінспектори продовжують фіксувати численні порушення природоохоронного законодавства, не пов’язані з військовими діями, - факти браконьєрства та незаконних порубок, забруднення атмосфери, водойм, накопичення величезних об'ємів відходів людської діяльності…

І підтримка громадськості, небайдужість до проблеми збереження довкілля сьогодні є особливо актуальною.

22 лютого 2024 року заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Державної екологічної інспекції Поліського округу Олександр Якимчик, головний спеціаліст відділу Анна Соловйова провели зустріч з викладачами та студентами кафедри екології та географії Житомирського державного університету імені Івана Франка, яка відбулась в конференц-залі природничого факультету.





Основною темою для обговорення стала можливість участі громадськості у вирішенні екологічних проблем за допомогою використання екологічної платформи ЕкоЗагроза.





Представники Інспекції розповіли про основні напрямки здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства. Акцентували, що кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації може подати електронне звернення у застосунку ЕкоЗагроза та долучитися до відновлення та збереження довкілля. Відповіли на численні питання викладачів та здобувачів освіти.

Студенти мали змогу з відеопрезентації та інформаційних буклетів отримати основну інформацію про те, як користуватися застосунком ЕкоЗагроза та отримувати достовірні відомості про стан довкілля.







«Сьогодні в усіх розвинених країнах світу екологічна культура стає невід'ємною частиною функціональної грамотності населення. Людству потрібна нова філософія життя, висока екологічна культура і свідомість. І саме сучасна молодь має стате рушійною силою змін у екологічній свідомості українців.

Тому співпраця з молодіжними організаціями, закладами освіти є важливим напрямком діяльності Екоінспекції. В умовах цифровізації та можливості використання сучасних технологій веб-ресурс «ЕкоЗагроза» значно спрощує комунікацію громадськості та Держекоінспекції», - наголошує начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський. 

Довідково:

Посилання на вебресурс ЕкоЗагроза https://ecozagroza.gov.ua

AppStore – завантажити додаток: https://apple.co/3P7pyJ8

GooglePlay – завантажити додаток: https://bit.ly/ecozagroza_googleplay

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці