Зустріч з майбутніми екологами та викладачами у ДУ «Житомирська політехніка» - розповідаємо про «ЕкоЗагрозу», закликаємо до співпраці

У Державному університеті «Житомирська політехніка» начальник відділу державного екологічного нагляду (контролю) земельних ресурсів та надр Державної екологічної інспекції Поліського округу, старший державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Ірина Дзюблик та головний спеціаліст відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Анна Соловйова провели  зустріч зі студентами, які здобувають освіту за спеціальностями 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та 103 «Науки про Землю», викладачами кафедри екології та природоохоронних технологій й наук про Землю.  

Працівники Екоінспекції презентували офіційний вебресурс Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України «ЕкоЗагроза».


За допомогою ресурсу «ЕкоЗагроза» можна отримувати у реальному часі достовірну інформацію про стан довкілля у кожному регіоні на різних девайсах та подати електронне звернення щодо виявлених фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу.











Фахівці Екоінспекції детально ознайомили присутніх із етапами реєстрації на вебресурсі, оформлення та направлення повідомлення про екологічну загрозу і закликали долучатися до боротьби з окупантами та ставати на захист нашого довкілля.

Також відбулася цікава і корисна дискусія про актуальні питання екологічної освіти, напрямки діяльності Інспекції щодо збереження і захисту довкілля, зокрема, в умовах військової агресії. Було акцентовано на важливості фіксації усіх злочинів, які вчиняє країна-агресор на український землі, адже зібрані матеріали можуть бути використані в міжнародних судах для притягнення  росії до відповідальності та стягнення репарацій за факти екоциду.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці