Перешкоди в інспекційній діяльності

 



На телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадянина м. Житомир з проханням перевірити земельну ділянку прибережної захисної смуги водного об’єкту, де відбувається складування будівельних відходів.

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу проведено обстеження земельної ділянки прибережної захисної смуги водного об’єкту (водойми) поруч з ОК«ГК «Папірник» по вул. Слобідська, 27-а в м. Житомир. За результатами обстеження встановлено, що на земельній ділянці  загальною площею
168 м2 поруч з ОК«ГК «Папірник» вантажними автомобілями марки «КАМАЗ»  з номерними знаками АМ9148АВ та АМ2115АВ  здійснюється розміщення та видалення будівельних відходів та знесення будівель і споруд з подальшим розрівнюванням зазначених відходів по поверхні вздовж урізу води водного об’єкту (водойми) за допомогою спецтехніки (бульдозера ДТ 75 без номерних знаків). Додатково, в ході проведених заходів встановлено, що вказаними вантажними автомобілями будівельні відходи вивозяться з території ЖК «Фаворит» по вул. І. Сльоти, 49, м. Житомир.

 На місце обстеження прибув власник вантажних автотранспортних засобів громадянин Льовкін Сергій Анатолійович, який відмовився надавати пояснення та документи дозвільного характеру, що посвідчують законність проведення зазначених робіт на землях водного фонду, чинив опір, лаявся нецензурною лексикою, погрожував фізичним насиллям та в подальшому втік з місця події, чим вчинив перешкоди до виконання завдань покладених на Державну екологічну інспекцію Поліського округу. По вказаному факту державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу зареєстровано повідомлення за номером 102.

Такими діями вищезазначений громадянин порушив вимоги  ст. ст. 15, 17, 32, 33 Закону України «Про відходи», ст. ст. 12, 40, 51, 55, 66, 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», ст. 61, ст. 168 Земельного кодексу України, ст. ст. 42, 46 Закону України «Про охорону земель», ст. ст. 89, 110 Водного кодексу України, ст. 153 Господарського кодексу України, що призвело до самовільного зайняття та засмічення земель водного фонду загальною площею 168 м2.

Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Льовкін С.А. зареєстрований як фізична особа-підприємець, основним видом діяльності якого є: вантажний автомобільний транспорт (Код КВЕД 49.41).

Наразі Інспекцією вживаються заходи щодо притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності та здійснення розрахунку розміру шкоди, завданої державі внаслідок самовільного зайняття та засмічення земель водного фонду будівельними відходами.






ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці