Інспекція вимагає від Рівненської міської ради ліквідувати стихійне сміттєзвалище

До Державної екологічної інспекції Поліського округу надійшло звернення від громадянина щодо стихійного сміттєзвалища на узбіччі дороги, яке веде від розвилки автошляху Т-1801 до підприємства «Волинь-шифер», по вулиці Шевченка  (околиця смт Квасилів   Рівненського району).    





Фахівці Інспекції виїхали на місце та у результаті обстеження зазначеної території було підтверджено факт несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів.

На адресу Рівненської міської ради направлено лист з вимогою вжити відповідних заходів реагування з метою приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан.

 

Довідково:                                                                                                                                                                          Статтями 30 та 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що до повноважень органів місцевого самоврядування належать питання організації управління побутовими відходами, пов’язані з належним контролем,  ліквідацією несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів та безпечною утилізацією відходів на підконтрольній території, надання інформації та проведення просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері управління відходами також визначено статтею 26 Закону України «Про управління відходами», зокрема:

1.Забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів.

2.Передача відходів, власник яких не встановлений, суб’єктам господарювання у сфері управління відходами для їх оброблення.

3.Надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

Згідно статті 30 Закону України «Про управління відходами» органи місцевого самоврядування забезпечують управління побутовими відходами згідно з правилами благоустрою населеного пункту, регіональними та місцевими планами управління відходами та забезпечують кожному утворювачу побутових відходів надання послуги з управління побутовими відходами.

Відповідно до статті 57 Закону України «Про управління відходами» особи, винні за порушення у сфері управління відходами, несуть відповідно до закону дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці