Начальник Екоінспекції Євгеній Медведовський провів зустріч з громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища

7 березня 2024 року відбулась робоча зустріч начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу з громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Житомирської області.



Звертаючись до учасників наради Євгеній Медведовський акцентував на особливостях та основних напрямках діяльності Інспекції в умовах воєнного стану, наголосив на ролі громадських інспекторів у здійсненні  контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища та розширення  громадського сектору контролю за рахунок авторитетних екоактивістів, фахівців-екологів та небайдужих громадян з досвідом активної природоохоронної діяльності в громадських організаціях чи спілках, що дозволить посилити екоконтроль, зробити його відкритішим та прозорішим.



Учасникам наради було презентовано вебресурс «ЕкоЗагроза», який за короткий проміжок часу став одним із дієвих механізмів подання громадянами звернень та отримання інформації щодо злочинів проти довкілля.Присутні мали можливість ознайомитися із порядком фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації та вимог до оформлення електронного звернення через застосунок «ЕкоЗагроза».





Їм було презентовано інформаційні буклети, де прописано алгоритм діяльності застосунку.

Акцентуючи на ефективності розробленого Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України вебресурсу, начальник Інспекції наголосив, що  за результатами звернень громадських інспекторів на вебресурс «ЕкоЗагроза» вже проводяться перевірки суб’єктів господарювання на території Житомирської та Рівненської областей.

«ЕкоЗагроза стимулює громадську активність та виявлення екологічних проблем, сприяючи активній громадянській участі у вирішенні екологічних проблем, що виникають в умовах збройної агресії рф та формує доказову базу для стягнення у майбутньому репарації з країни-агресора за вчинений екоцид на український землі», - наголосив Євгеній Медведовський.



Також під час наради обговорили подальші спільні заходи щодо проведення контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на території області. Фахівці Інспекції відповіли на низку запитань учасників наради, надали роз’яснення з актуальних природоохоронного законодавства.

Напередодні відбулася нарада з громадськими інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Рівненської області.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці