На Рівненщині Інспекцією підтверджено факт забруднення земель, сума збитків майже 13,5 тис грн

Державною екологічною інспекцією Поліського округу в ході здійснення рейдового заходу на території с. Біла Криниця Рівненського району виявлено каналізаційний колодязь, з якого витікають рідкі побутові відходи на відкриту ділянку землі.



Спеціалістами Інспекції відібрані  проби ґрунту з метою встановлення ступеню його забруднення.

Згідно результатів вимірювань показників складу та властивостей проб ґрунтів в пробі ґрунту відносно контрольної проби виявлено перевищення вмісту амонію у 2,4 разів, фосфору у 1,7 рази, хлоридів у 1,8 рази, сульфатів у 7,9 рази.

Вказаний факт свідчить про забруднення земель та є порушенням ст. 35 Закону України «Про охорону земель», ст.91, 96 Земельного кодексу України.

Проведено розрахунок розміру шкоди, зумовленої забрудненням земельних ресурсів, яка складає 13 455 грн. 

Особи, причетні до виявленого  порушення вимог природоохоронного законодавства, не встановлені. 

Оскільки в діях осіб, які вчинили вищевказане порушення природоохоронного законодавства, можуть вбачатися ознаки кримінального правопорушення, передбаченого статтею 239 Кримінального кодексу України, Державною екологічною інспекцією Поліського округу направлено до правоохоронних органів копії матеріалів, складених за результатами проведення заходу, для подальшого внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею  239 Кримінального кодексу України для встановлення винних осіб та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці