Інспекція вимагає від Білокриницької сільської ради (на Рівненщині) впорядкувати засмічену побутовими відходами територію

Державною екологічною інспекцією Поліського округу під час здійснення рейдових заходів, спрямованих на запобігання та виявлення порушень у сфері охорони навколишнього природного середовища, виявлено розміщення побутових відходів та зношених шин на земельних ділянках, які перебувають у комунальній власності Білокриницької сільської ради Рівненського району  та знаходяться в межах села Біла Криниця. Власник вказаних відходів на момент проведення заходу не встановлений. 





Виявлення та облік відходів, власник яких не встановлений, здійснюється  відповідно до вимог ст. 12 ЗУ «Про управління відходами». Повноваження щодо таких відходів належить до компетенції органу місцевого самоврядування, в даному випадку – Білокриницької сільської ради. 

Зважаючи на зазначене, Інспекція направила лист до Білокриницької сільської ради з вимогою вжити відповідних заходів реагування з метою приведення територій у належний санітарно-епідеміологічний стан.

Про результати розгляду та вжиті заходи сільська рада  має повідомити Інспекцію з наданням підтверджуючих документів та фото у встановлені законодавством терміни.

Інспекція наголошує на необхідності належного виконання покладених повноважень на органи місцевого самоврядування в частині забезпечення управління побутовими відходами на підпорядкованій території.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці