За незаконний вилов 111 раків рибалка має відшкодувати збитки у розмірі майже 370 тис грн

Під час здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони, використання і відтворення біоресурсів та регулювання рибальства  у січні 2024 року державними інспекторами з охорони навколишнього природного  середовища Поліського округу було виявлено факт вчинення жителем с.Береги (Дубенський район Рівненської області)  адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.4 статті 85 КУпАП, що зафіксовано протоколом.

Млинівський районний суд визнав порушника винним та наклав на нього адміністративне стягнення у виді шрафу розміром 340 грн.

Згідно п.4.6 «Правил спортивного та любительського рибальства» одній особі за одну добу перебування на водоймі дозволяється вилов 30 раків. Рибалка ж виловив 141 рака.

Загальний розмір збитків, завданих державі внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів, за обрахунками Інспекції, склав 369 852 грн.

Інспекцією на адресу порушника скеровано претензію про відшкодування збитків, яке має відбутися у місячний термін. У разі відмови від добровільного відшкодування заподіяної державі шкоди, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутися до суду з позовом про її стягнення у примусовому порядку з покладанням на порушника судових витрат по справі. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці