На Рівненщині Інспекцією зафіксована порубка дерев на майже 2,5 млн грн

Державною екологічною інспекцією Поліського округу розглянуто звернення громадянина  щодо масової вирубки дерев на території Дубровицької територіальної громади на Рівненщині.

Обстеженням встановлено та в акті від 01.03.2024 року зафіксовано, що на площі 1,1 га вчинено масову суцільну вирубку лісових насаджень різних порід (сосна, береза, осика) та різних діаметрів. Фактично зрубано 691 дерево, внаслідок чого навколишньому природному середовищу заподіяно шкоду.





Відповідно до додатку №1 та Порядку проведення індексації такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008  №665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами», розмір шкоди, заподіяної порубкою дерев, становить 2 451 859, 24 грн. 

Вирубка проведена на частині  вкритої лісом сформованої земельної ділянки сільськогосподарського призначення комунальної форми власності площею 26,2947 га, яка у 2020 році Соломіївською сільською радою Дубровицького району передана в оренду фізичній особі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

З’ясовано, що ліс на вказаній земельній ділянці у 1995-1997 роках створений штучно Бережницьким лісництвом шляхом посадки лісових культур на непридатних землях колишнього КСП «Промінь» Дубровицького району.

Враховуючи, що за незаконну вирубку дерев ст.246 КК України передбачена кримінальна відповідальність, на підставі ст.214 КПК України, матеріали, складені за результатами обстеження, направлені до Рівненської обласної прокуратури для внесення відомостей до ЄРДР та порушення кримінального провадження.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці