Завершено перевірки Народицької, Новогуйвинської селищних рад та Глибочицької сільської ради на Житомирщині

Фахівцями Інспекції здійснюються заходи нагляду (контролю) щодо реалізації органами місцевого самоврядування області делегованих повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Наразі заходи завершені стосовно  Народицької селищної ради, Новогуйвинської селищної ради та Глибочицької сільської ради на Житомирщині.

За результатами перевірок складено акти та видано вимоги щодо приведення у відповідність із законодавством органам місцевого самоврядування.

За результатами здійснених заходів встановлено неналежне виконання вказаними органами місцевого самоврядування при здійсненні делегованих повноважень, а саме:

-  неналежне здійснення контролю на закріплених територіях щодо додержання природоохоронного законодавства, використанням і охороною природних ресурсів загальнодержавного та місцевого значення, відтворенням лісів; за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері управління побутовими відходами; за забезпеченням безперешкодного і безоплатного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування відповідно до закону;

-  непроведення землеустрою у передбачених законодавством випадках.

За результатами здійснених заходів на адресу відповідних рад надіслані вимоги щодо необхідності забезпечення належного виконання делегованих повноважень, що визначені ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Окрім того головам зазначених органів місцевого самоврядування додатково зауважено на необхідності додержання вимог законодавства, що регулює охорону навколишнього природного середовища в частині виконання власних повноважень, а саме:

про охорону атмосферного повітря; про охорону і раціональне використання водних ресурсів; про управління відходами; про використання та охорону земель; про природно-заповідний фонд; про охорону, утримання і використання зелених насаджень.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці