В селищі на Рівненщині Інспекцією виявлено факт видалення дерев без оформлення дозвільних документів

Державною екологічною інспекцією Поліського округу розглянуто звернення від місцевої жительки щодо видалення дерев по вулиці Незалежності в селищі Гоща Рівненського району.

Під час обстеження встановлено, що по вулиці Незалежності в селищі Гоща проведено видалення зелених насаджень без оформлених відповідно до діючого законодавства дозвільних документів.

Згідно додатку 1 постанови КМ України від 08.04.1999 року №599 «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням  у межах міст та інших населених пунктів», розмір шкоди, заподіяної пошкодженням дерев, становить 49 076,00 грн.

З’ясовано, що роботи з видалення зелених насаджень проводились комунальним підприємством Гощанської селищної ради «Агенство розвитку Гощі».

Винну посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 153 КУпАП та комунальному підприємству пред’явлено претензію.

У разі відмови від добровільного відшкодування заподіяної державі шкоди Державною екологічною інспекцією Поліського округу будуть вживатись заходи про стягнення шкоди у примусовому порядку.

Довідково: Інформуємо, що порядок видалення зелених насаджень у межах населених пунктів регулюються Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2006 року № 1045 «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».

Видалення зелених насаджень може проводитися лише після отримання документу, який посвідчує право на проведення таких робіт.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці