Участь у нараді щодо «легалізації» самозалісених територій на Рівненщині

Заступник начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Петро Колодич взяв участь у нараді під головуванням заступника голови Рівненськї ОДА Олександра Кохана, на якій йшлося про необхідність збільшення площі лісів шляхом «легалізації» самозалісених територій.

Під час наради було зазначено, що  самозалісені земельні ділянки підлягають ідентифікації та в подальшому  передачі у користування лісогосподарським підприємствам.

Прискорення проведення процедури віднесення земельних ділянок до самозалісених унеможливить маніпуляції при наданні даних земель в оренду для інших потреб, крім як для ведення лісогосподарської діяльності і в подальшому надасть змогу суб’єктам господарювання вести цю діяльність на землях всіх категорій без зміни цільового призначення.

До моменту передачі на таких земельних ділянках необхідно вжити заходів із забезпечення охорони насаджень, - наголошують в Екоінспекції.

Довідково: Інвентаризація самозалісених та придатних для створення лісів земель відбувається на виконання рішення РНБО, введеного Указом Президента України від 29.09.2022 року № 675.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці