Відбулося засідання створеної за ініціативи Екоінспекції комісії з питання забруднення довкілля підприємством у м. Костопіль на Рівненщині

Реагуючи на звернення громадян, з метою запобігання та виявлення порушень природоохоронного законодавства, Державною екологічною інспекцією Поліського округу відповідно до статті 27 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» ініційовано створення комісії з питання забруднення навколишнього природного середовища підприємством ТОВ «Свиспан Лімітед» у м. Костопіль Рівненського району.

26 березня 2024 відбулося засідання комісії із залученням представників Костопільської міської ради, Держпродспоживслужби, поліції, громадськості та підприємства.

Під час роботи комісії розглянуто дозвільні документи підприємства. результати інструментально-лабораторних досліджень повітря з метою виявлення джерел можливого забруднення атмосферного повітря.

Обговорили питання інформування населення громади у разі виникнення на підприємстві ситуацій, що призводять до забруднення довкілля.

Зокрема, представником Інспекції акцентовано увагу щодо можливості повідомлення про екологічну загрозу у разі її виникнення за допомогою офіційного верб-ресурсу і мобільного додатку ЕкоЗагроза.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці