На Житомирщині порушують природоохоронне законодавство і в нічний час

    Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу 02 листопада поточного року під час проведення заходів державного нагляду (контролю) на території Житомирської області в Коростишівському районі поруч з селами Глибочок та Розкидайлівка на землях Харитонівської сільської ради виявлено факт добування грунтосуміші (піску).

    По даному факу державними інспекторами складено акт обстеження, але питання було відкритим. Наступного дня державні інспектори здійснили повторний виїзд під час якого було виявлено, що роботи проводяться у нічний період із застосуванням важкої транспортної техніки з перенесенням добутої грунтосуміші за межі ділянки.

    На даний час про виявлений факт повідомлено правоохоронні органи. Зокрема, спеціалістами інспекції направлено запит до Харитонівської сільської ради про надання інформації по виявленому факту, який сільською радою проігноровано. На адресу сільського голови направлено виклик для дачі пояснень щодо невиконання законних розпоряджень посадової особи.

    Також, працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з представниками ГУНП в Житомирській області, Держгеокадастру у Житомирській області проведено заходи державного нагляду (контролю) щодо незаконного добування бурштину на території Олевського району. В результаті проведеного спільного заходу працівниками поліції вилучено незаконно добуті корисні копалини.

     Державна екологічна інспекція Поліського округу звертається до небайдужих громадян, при виявленні фактів порушень природоохоронного законодавства повідомляти на телефон “Гарячої лінії” за номером (0412) 46-49-54, а також нагадуємо правопорушникам про невідворотність покарання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці