Дубровицькій міській раді на Рівненщині Інспекцією пред’явлено претензію на суму майже 5 млн грн для добровільного відшкодування збитків, заподіяних незаконною рубкою дерев

Комісією у складі представників Державної екологічної інспекції Поліського округу, Департаменту екології та природних ресурсів Рівненської обласної державної адміністрації, Північно – Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, Філії «Сарненське лісове господарство» ДП «Ліси України» та Дубровицької міської ради, створеної для обстеження лісів, не наданих в користування на території Дубровицької міської ради, яка затверджена наказом Державної екологічної інспекції Поліського округу №172-ОД від 14.03.2024, проведено обстеження лісових насаджень на землях запасу лісогосподарського призначення Дубровицької міської ради Рівненської області, не переданих у користування.

В ході проведених обстежень комісією виявлено незаконні рубки дерев різних порід в загальній кількості 840 штук на земельних ділянках лісогосподарського призначення, які перебувають у запасі Дубровицької міської ради поблизу села Шахи та села Великі Озера. 





Особи, які вчинили вирубку дерев, не встановлені.

Обрахування розміру шкоди, заподіяної незаконним вирубуванням дерев проведено відповідно до додатку №1 та Порядку проведення індексації такс, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008р.  №665 «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу підприємствами, установами, організаціями та громадянами».

Загальний розмір шкоди, заподіяної порубкою дерев на землях запасу лісогосподарського призначення Дубровицької міської ради, становить 4 913 996 грн.  25 коп.

Частиною 2 статті 107 Лісового кодексу України передбачено, що шкода заподіяна лісу, не наданому в користування, у разі невстановлення осіб, винних у заподіянні шкоди, відшкодовується органом місцевого самоврядування, у межах території якого знаходиться ліс, якому була заподіяна шкода.

Дубровицькій міській раді пред’явлено претензію на суму 4 913 996 грн.  25 коп. для добровільного відшкодування заподіяних збитків.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці