На вимогу Інспекції ліквідовано несанкціоноване сміттєзвалище у смт Квасилів на Рівненщині

В ході здійснення рейдового заходу на території Рівненської міської ради інспекторами з охорони навколишнього середовища було виявлено стихійні сміттєзвалища твердих побутових та будівельних відходів в смт Квасилів.

 

Статтями 30 та 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що до повноважень органів місцевого самоврядування належать питання організації управління побутовими відходами, пов’язані з належним контролем,  ліквідацією несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів та безпечною утилізацією відходів на підконтрольній території, надання інформації та проведення просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

 

Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері управління відходами також визначено статтею 26 Закону України «Про управління відходами», зокрема:

Забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів.

Передача відходів, власник яких не встановлений, суб’єктам господарювання у сфері управління відходами для їх оброблення.

Надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

 

З огляду на викладене вище, до Рівненської міської ради був скерований лист про необхідність вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів та приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан.

 

Наразі до Інспекції вже надійшла відповідь про те, що після прибирання зазначена територія перебуває у належному санітарному стані, про що свідчать фотознімки.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці