Екоінспекцією підтверджено факт розорювання земель в прибережній захисній смузі річки Горинь поблизу сіл Тутовичі та Нетреба на Рівненщині

9 квітня 2024 року, реагуючи на звернення Громадської організації "Українська природоохоронна група", державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу здійснив виїзд на місце ймовірного правопорушення та підтвердив описаний у зверненні факт розорювання земель водного фонду, а саме прибережної захисної смуги річки Горинь з метою вирощування сільськогосподарських культур.

Вказані дії призвели до порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме: до самовільного зайняття та нецільового використання земельної ділянки, що є порушенням статей 61, 69, 125, 126 Земельного кодексу України.

Особу, що здійснила зазначені  правопорушення, притягнуто до адміністративної відповідальності згідно ст. 53, 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та виставлено претензії про відшкодування збитків внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням на загальну суму 12 422 грн, які відшкодовані в повному обсязі.

В умовах воєнного стану Інспекція продовжує реалізовувати свої повноваження у сфері охорони навколишнього природного середовища та закликає кожного з відповідальністю ставитись до використання та охорони земель, бути свідомими та не ставати співучасником злочинів проти довкілля!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці