На вимогу Інспекції по вулиці Володимира Стельмаха у м. Рівне ліквідовано стихійне сміттєзвалище

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища  Поліського округу  в ході здійснення рейдового заходу на території Рівненської міської ради - по вулиці Володимира Стельмаха, було  виявлено стихійне сміттєзвалище твердих побутових та будівельних відходів.

Статтями 30 та 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачено, що до повноважень органів місцевого самоврядування належать питання організації управління побутовими відходами, пов’язані з належним контролем,  ліквідацією несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів та безпечною утилізацією відходів на підконтрольній території, надання інформації та проведення просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері управління відходами також визначено статтею 26 Закону України «Про управління відходами», зокрема:

•   забезпечення ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ у межах населених пунктів;

•   передача відходів, власник яких не встановлений, суб’єктам господарювання у сфері управління відходами для їх оброблення;

•   надання інформації, проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення щодо управління відходами.

Відповідно до статті 57 Закону України «Про управління відходами» особи, винні за порушення у сфері управління відходами, несуть відповідно до закону дисциплінарну, адміністративну, адміністративно-господарську, цивільну чи кримінальну відповідальність.

З огляду на викладене вище, Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала на адресу Рівненської міської ради лист з вимогою  вжиття  відповідних заходів реагування щодо ліквідації  зазначеного несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів та приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан.

Наразі до Державної екологічної інспекції Поліського округу від Департаменту інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради надійшов лист з підтверджуючими матеріалами щодо ліквідації стихійного сміттєзвалища по вул. Володимира Стельмаха м. Рівне.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці