На Рівненщині тривають заходи контролю за дотриманням природоохоронного законодавства під час заборони на вилов водних біоресурсів у період нересту

Відповідно до вимог Правил любительського рибальства заборона на вилов водних біоресурсів у період нересту закінчилась тільки на річках та їх кореневих водах. На інших водних об’єктах вона триватиме надалі - на водосховищах до 9 червня, а на придаткових водах річок (стариці русла, заплави) до 30 червня.

Тому заходи щодо контролю за дотриманням Правил любительського рибальства та охорони водних біоресурсів тривають.

Так, 24 травня на р. Іква, поблизу с. Арчишин Дубенського району, фахівці інспекції вилучили безгосподарське знаряддя лову – сітку довжиною 20 м. Живі водні біоресурси, що потрапили в знаряддя лову, були випущені  у природне середовище.

26 травня при проведенні чергового спільного природоохоронного заходу з працівниками Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та громадськими інспекторами з охорони довкілля Поліського округу на р. Замчисько та її заплавах, в межах території Костопільської територіальної громади Рівненського району, інспекторами ДЕІ Поліського округу було виявлено та вилучено з води 3 незаконних знаряддя з вилову риби (сітки) загальною довжиною 60 м.

За порушення Правил любительського рибальства  складено протокол про адміністративну відповідальність за ст. 85 КУпАП (ч.3).

29 травня при проведенні рейду на Хрінницькому водосховищі Дубенського району працівниками Інспекції були виявлені та вилучені заборонені знаряддя лову – дві сітки  довжиною 80 метрів.

А вже 30 травня разом з громадськими інспекторами з охорони довкілля Поліського округу в заплаві р. Горинь, поблизу с. Бичаль Деражненської ТГ Рівненського району, було виявлено та  вилучено 45 метрів заборонених знарядь лову (сітки).

Крім того 30 травня на водному об’єкті поблизу селища Гоща Рівненського району держінспекторами виявлено громадянина, який рибалив забороненим знаряддям лову - сіткою. На порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 85 (ч.4) КУпАП (Грубе порушення Правил рибальства – рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), який буде передано для розгляду в судові органи.







Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства.

Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або порядку придбання чи збуту водних біоресурсів, просимо повідомляти на «гарячу лінію»:

068-717-03-34; (0412) 46-49-54 (Житомирська область)

098-429-86-90; (0362) 62-00-33 (Рівненська область)

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці