Участь начальника ДЕІ Поліського округу Євгенія Медведовського у розширеній виїзній нараді ДЕІ України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні

Захід, який відбувся 30 травня 2024 року у м. Чернівці, проходив у рамках фінансованого Урядом Швеції проєкту з оцінки шкоди довкіллю, завданої війною, за участі т. в. о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігоря Зубовича, представників місцевої влади, керівників територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції.





Участь у нараді взяв Олексій Пиріков, в.о. керівника проєкту з оцінки завданої війною шкоди довкіллю Програми розвитку ООН в Україні. 

У рамках заходу обговорили наслідки повномасштабної війни для довкілля України та збитки, завдані навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії російської федерації.

Розглядалися питання ефективності діяльності територіальних та міжрегіональних територіальних органів Держекоінспекції щодо здійснення державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, а також державного ринкового нагляду.













Окремо були розглянуті результати взаємодії Держекоінспекції з правоохоронними органами щодо відшкодування завданих державі збитків у кримінальних провадженнях проти довкілля за 2023-2024 роки.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці