На вимогу Інспекції на лісових ділянках Рівненщини ліквідовано звалища ТПВ на площі понад 5 га

Державною екологічною інспекцією Поліського округу 28.03.2024, на підставі наказу Державної екологічної інспекції Поліського округу «Про створення тимчасової комісії по обстеженню лісів, не наданих в користування на території Дубровицької міської ради», за участю представників Дубровицької міської ради, Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, філії «Сарненське лісове господарство» ДП «Ліси України» проведено обстеження лісових ділянок на землях запасу лісогосподарського призначення, їх фактичного стану за межами населених пунктів Дубровицької міської ради.

В ході проведення обстеження вищевказаної території державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу виявлено розміщення твердих побутових відходів на площі 5,4 га, що призвело до засмічення земель та є порушенням ст. 96 Земельного кодексу України, ст. 35 Закону України «Про охорону земель». 

З метою дотримання вимог законодавства у частині управління відходами Державна екологічна інспекція Поліського округу на адресу Дубровицької міської ради надіслала лист з вимогою вжиття відповідних заходів реагування щодо ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища твердих побутових відходів та приведення території у належний санітарно-епідеміологічний стан.

Наразі до Державної екологічної інспекції Поліського округу від Дубровицької міської ради надійшов лист з підтверджуючими матеріалами щодо ліквідації стихійного сміттєзвалища.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці