Начальник Екоінспекції Поліського округу Євгеній Медведовський у складі делегації ВР України з офіційним візитом відвідав Естонію

Робоча поїздка відбулася на запрошення спікера Парламенту (Riigikogu) Лаурі Гуссара.

Представники української делегації, серед яких народні депутати України, керівники благодійних організацій, провели низку зустрічей з членами міжпарламентської «групи дружби» Естонія – Україна, Комісії з державної оборони парламенту Естонії та Комісії у справах Європейського Союзу щодо питань підтримки України за різними напрямками співпраці, а також підтримки позиції нашої держави на Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Сторони підтвердили зацікавленість у подальшому розвитку двостороннього співробітництва у сфері охорони навколишнього середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів.



Особливу увагу керівником ДЕІ Поліського округу Євгенієм Медведовським було акцентовано на діях щодо подальшого об’єднання світу навколо імплементації формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема пункту 8 «Екологічна безпека», для стягнення компенсацій і відновлення безпечного довкілля і інфраструктури, яка була пошкоджена унаслідок військових дій.



«Україна вдячна Естонській Республіці за лідерську позицію щодо підтримки України у боротьбі з агресором та всебічну безпрецедентну підтримку, яку Естонія надає Україні, – військову, гуманітарну, щодо захисту довкілля. Вдячні за підтримку Естонського Парламенту щодо вступу України до НАТО та ЄС, щодо посилення міжнародної коаліції, допомогу у відбудові України, зокрема Житомирської області», – наголосив Євгеній Медведовський.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці